[vc_row height=”auto” width=”full” us_bg_overlay_color=”#ffffff” bg_type=”bg_color” el_class=”tutorialpagina” el_id=”Desktop”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1567433409681{padding-top: 5px !important;padding-bottom: 5px !important;}”][vc_column_inner][vc_column_text]

Maak je eigen borduurpatroon met Picsart

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner content_placement=”middle”][vc_column_inner width=”1/2″][us_single_image image=”2813″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Vandaag laat ik je zien hoe je de app Picsart kunt gebruiken om lijntekeningen te maken van foto’s die je vervolgens kunt borduren!

Zo maak je gemakkelijk je eigen borduurpatroon van een persoonlijke foto. Onwijs leuk voor verjaardags- of kraamcadeau![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” height=”small”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Picsart

De mobiele app is gratis verkrijgbaar en geschikt voor zowel Apple als Android telefoons. Helaas is er nog geen desktop versie beschikbaar maar je kunt de foto’s wel naar je computer of laptop versturen om te printen.

Een ander nadeel is dat je een account moet aanmaken – houdt hier rekening mee. Je kunt je ook aanmelden met je Facebook of Snapchat account.

Zodra je je inlogt komt er een scherm waarbij het lijkt alsof je moet betalen, dit is niet zo! Klik het kruisje linksboven om door te gaan naar de gratis versie!

Vergeet niet om Picsart toegang te verlenen tot je foto’s.

Nu ben je als het goed is helemaal klaar om te beginnen![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][us_single_image image=”2729″][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” height=”small”][vc_column width=”1/4″][us_single_image image=”2735″][us_single_image image=”2738″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Foto omzetten

Klik op all photo’s om naar je cameraroll te gaan om een foto uit te kiezen. Als je een foto hebt gekozen kom je in het editing menu. Kies hier onderaan Effects om naar de lijntekening filter te gaan. Helaas is de zwart wit SKTCH2 filter alleen voor gold members maar ik laat je zien hoe het ook lukt met de SKTCH1 filter.

Klik op de SKTCH1 filter om deze toe te passen. Als je nogmaals op SKTCH1 klikt krijg je nog meer mogelijkheden. Het is handig om hier de lijndikte iets dikker te maken, de lijn zwart te maken en om de foto zwart-wit te maken. Ik heb ook met het balke horizontal de lijnen weer op het gezicht gezet. Zo blijven de lijnen na het bewerken beter zichtbaar.

Als je tevreden bent dan klik je rechtsboven op next. Klik daarna linksonderin op save en dan Download Photo om je foto op te slaan op je telefoon.

De rest van het proces kun je het beste op je computer doen!

Ik heb een aantal foto’s uitgeprobeerd en het werkt het beste met:

 • Duidelijke en scherpe foto’s
 • Lichte foto’s
 • Gezichten met duidelijke contouren

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”small”][vc_column][vc_column_text]

Bewerken

Als je handig bent met een fotobewerkprogramma dan hoef ik je niet uit te leggen hoe je de lijnen isoleert van de foto – maar om deze tutorial voor iedereen toegankelijk te maken gebruik ik voor het bewerken gewoon Word.

Plak de foto in een nieuw Word document. We gaan de correcties functie gebruiken om de achtergrond foto lichter te maken zodat de lijnen nog duidelijker zichtbaar worden.

 • Klik op de net in Word geplakte afbeelding.
 • Klik onder Hulpmiddelen voor afbeeldingen op het tabblad Opmaak in de groep Aanpassen op Correcties.

De knop Correcties op het tabblad Opmaak van Hulpmiddelen voor afbeeldingen

 • Afhankelijk van hoe groot je scherm is, kan de knop Correcties er anders uitzien

Knop Correcties, kleiner formaat Knop Correcties, kleinste formaat

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][us_single_image image=”2768″ size=”medium”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Als je de tabbladen Opmaak of Hulpmiddelen voor afbeeldingen niet kunt zien moet je even controleren of je de afbeelding wel hebt geselecteerd.

 • Klik onder helderheid/contrast op de allerlaatste en allerlichtse versie van de foto, dus maximale helderheid en maximaal contrast.

Mijn voorbeeld is gedaan in de Engelse Office for Mac dus ziet er iets anders uit.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”small”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Printen

Vergroot of verklein je afbeelding zodat deze op je stof past en print het patroon uit. Hoe je het patroon gemakkelijk kan overtrekken lees je hier. Ik raad je niet aan om de print als strijkpatroon te gebruiken omdat de lijnen natuurlijk niet het enige zijn wat er zichtbaar is op de print.

Een borduurpatroon overtrekken op stof – vier handige manieren!

Als je patroon op de stof zit dan ben je klaar om te gaan borduren! Je kunt natuurlijk ook nog extra lijnen en details toevoegen zoals ik heb gedaan met het streepjes shirt![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_single_image image=”2784″ size=”medium”][us_single_image image=”2812″][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” height=”auto” width=”full”][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1552846985602{padding-top: 20px !important;}”][vc_column_inner][vc_column_text]


[/vc_column_text][vc_column_text]Veel borduurplezier![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][us_single_image image=”1195″][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” height=”auto” width=”full”][vc_column][vc_column_text]

Ook leuk om te lezen

[/vc_column_text][us_grid type=”carousel” columns=”3″ items_gap=”” items_quantity=”” items_layout=”2657″ img_size=”shop_thumbnail” carousel_arrows=”1″ carousel_dots=”1″ breakpoint_1_width=”1600px” breakpoint_1_autoplay=”1″ breakpoint_2_width=”1400px” breakpoint_2_cols=”3″ breakpoint_2_autoplay=”1″ breakpoint_3_width=”850px” breakpoint_3_autoplay=”1″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1 reactie op “Maak je eigen borduurpatroon met Picsart”

 1. gonnyvelema@gmail.com

  Geweldig, dit zocht ik al lange tijd.
  Kun je ook nog vertellen welke draad je gebruikt voor het borduren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *