[vc_row height=”auto”][vc_column][vc_column_text]

In gesprek met Janet Bennett

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”small”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Vandaag interview ik borduurster Janet Bennett, een voormalig lerares die haar oude bestaan heeft verruild voor het plattelandsleven in West-Wales. Ook veranderingen in haar borduurwerk schuwt de avontuurlijke Bennett niet. Vroeger borduurde ze vooral nette kruissteken, maar nu maakt Bennett kleurrijke borduurwerken in een speelse stijl. Ook borduurt ze eenmaal per week voor een goed doel. Ik vroeg deze inspirerende borduurster een aantal vragen over haar inspiratiebronnen, borduurstijl en must-haves![/vc_column_text][vc_column_text]

Vertel me een beetje over jezelf!

Ik ben een 54-jarige oud-lerares, met een man en twee zonen. Zes maanden geleden zijn mijn man en ik verhuisd. Onze volwassen kinderen wonen samen in Londen, en wij hebben ons gevestigd in West-Wales om ons nieuwe plattelandsleven te beginnen. Na dertig jaar lesgeven was ik toe aan verandering![/vc_column_text][us_single_image image=”6098″ size=”us_600_600_crop”][vc_column_text]

Ik borduur al sinds mijn vroege jeugd.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Hoe zou je jouw persoonlijke borduurstijl omschrijven?

Vroeger was ik nogal formeel als het aankwam op mijn borduurstijl. Ik werkte vooral met nette, kleine steekjes. Nu word ik geleidelijk vrijer en informeler, hoop ik!

Borduur je als hobby, als kunstenaar of als parttime/fulltime bedrijf (of een combinatie!)?

Het is een hobby. Ik naai thuis, maar ik ga ook twee keer per week naar een steekles. Hier heb ik een aantal lieve, gelijkgestemde vrouwen ontmoet. Ook werk ik als vrijwilliger voor de National Trust. Hier wordt er ook enthousiast genaaid. Daarom naai ik, eenmaal per week, namen van inspirerende vrouwen op een onderjurk ter promotie van vrouwenkie[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][us_single_image image=”6096″][vc_column_text]

Er is meer in het leven dan de kruissteekjes!

[/vc_column_text][us_separator][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][us_single_image image=”6099″][vc_column_text]

Hoe ben je begonnen met borduren?

Ik borduur al sinds mijn vroege jeugd. Mijn moeder heeft mij geleerd te borduren met de hand. Ze probeerde me ook te leren hoe ik een naaimachine moest gebruiken, maar ik gaf altijd de voorkeur aan borduren. In mijn vrije tijd heb ik altijd geborduurd, hoewel ik vanwege de kinderen niet veel tijd had.[/vc_column_text][vc_column_text]

Waar haal je inspiratie vandaan?

Vroeger borduurde ik vooraal met pakketten en werkte ik vooral met kruissteken. Sinds kort laat ik mij vooral inspireren door borduurwerk en textielkunst dat kosteloos beschikbaar is. Zo ben ik geïnspireerd geraakt om ingebeelde gezichten en landschappen te ontwerpen en maken.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Welke borduurtool kan je echt niet zonder?

Vroeger kon ik echt niet zonder een kleine borduurring, maar de laatste tijd borduur ik meestal zonder. Ik heb een paar schattige tangetjes die ik gebruik in plaats van een schaar; die zou ik nu niet meer willen missen. En ik ben dol op het kopen van nieuw borduurgaren![/vc_column_text][us_single_image image=”6097″][vc_column_text]

Ik borduur nu steeds vaker zonder borduurring.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Wie zijn je favoriete borduursters en waarom?

Ik ken geen bekende namen. Er zijn vrouwen in mijn steeklessen wiens borduursels ik echt bewonder, met name het werk van onze lerares, Harriett Chapman.

Wat is je favoriete steek en waarom?

Ik gebruik nu veel de stiksteek en de splitsteek. Ik houd ook van de satijnsteek, en word steeds beter in het maken van Franse knopen.

Heb je advies voor mensen die net beginnen met borduren?

Er is meer in het leven dan de kruissteekjes! Maar het is een goede plek om te beginnen, op weg naar het vinden van je eigen stijl. Het is geweldig om je eigen textielkunst te maken, die thuis kan worden ingelijst en tentoongesteld.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1552937319053{padding-top: 20px !important;}”][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Veel borduurplezier![/vc_column_text][us_single_image image=”1195″][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]


[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” height=”auto” width=”full”][vc_column][vc_column_text]

Ook leuk om te lezen

[/vc_column_text][us_grid taxonomy_category=”inspiratie” type=”carousel” columns=”3″ items_gap=”” items_quantity=”” items_layout=”2657″ img_size=”shop_thumbnail” carousel_arrows=”1″ carousel_dots=”1″ breakpoint_1_width=”1600px” breakpoint_1_autoplay=”1″ breakpoint_2_width=”1400px” breakpoint_2_cols=”3″ breakpoint_2_autoplay=”1″ breakpoint_3_width=”850px” breakpoint_3_autoplay=”1″][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”auto”][vc_column][vc_wp_text]

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_single_image image=”6120″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *